Care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea la mașină pe timpul iernii?

Care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea la mașină pe timpul iernii?

Scris de: aionescu Data publicarii: 2018-11-28

Căderea primilor fulgi de zăpadă este un moment de bucurie pentru noi toți, mai ales pentru copii, și semnifică apropierea sărbătorilor de iarnă. Debutul iernii înseamnă pe lângă cumpărăturile pentru cadourile de Crăciun și un prilej bun pentru a acorda atenție unui alt membru al familiei, mașina. Este recomandat să vă asigurați că întreținerea acesteia este conformă anotimpului în care ne aflăm, deoarece temperaturile de îngheț aduc de obicei probleme noi. Citiți mai departe recomandările specialiștilor AT Augsburg cu privire la cele mai frecvente probleme ale mașinii pe timp de iarnă și cum puteți să le preveniți.

Bateria

Datorită temperaturilor negative, o baterie uzată nu va mai avea putere să angreneze electromotorul necesar pornirii mașinii dumneavoastră. Așadar nu veți putea să plecați! Pentru a preveni această neplăcere este recomandat ca bateria să fie testată de fiecare dată când faceți un control de rutină la mașină (cum ar fi schimbarea roților de vară cu cele de iarnă, revizia propriu-zisă a mașinii sau ITP-ul periodic). De asemenea, ar fi ideal dacă ați avea posibilitatea să vă păstrați mașina într-un garaj în timpul lunilor de iarnă, pentru o protecție mai bună.

Fluidele

Tot datorită temperaturilor scăzute, fluidele se pot îngroșa. De aceea trebuie verificate în mod regulat: uleiul, antigelul, lichidul de servodirecție, lichidele de frâne și de transmisie. Se pot produce scurgeri, iar pentru a le preveni ajută să vă încălziți mașinile înainte de a le conduce.

Piesele auto

Piesele metalice corodează, deoarece sarea sau agentul de deszăpezire  aderă la componentele metalice ale mașinii și la caroserie. Lăsată necurățată, sarea poate provoca coroziunea acestora, prin urmare este important să spălați mașinile în mod regulat pentru a proteja șasiul, frânele și alte componente.

Presiunea avelopelor

Iarna, presiunea din anvelope variază. Când temperaturile sunt scăzute, presiunea pneurilor scade chiar și atunci când mașina este în staționare. Dacă mașina este dotată cu senzori de presiune în roți veți fi avertizat de modificările survenite. Este recomandat sa ajungeți la o vulcanizare în perioada următoare pentru a umfla roțile și a remedia pierderea de presiune.

Bujiile

O bujie, o componentă de aprindere sau un filtru înfundat pot face ca mașina să nu mai pornească, deci este bine să le verificați înainte de venirea frigului. Înlocuite la timp, bujiile vor asigura motorului o putere uniformă și un consum de carburant optim.

Ştergătoarele de parbriz

Ştergătoarele de parbriz se blochează pe parbrizul inghețat. Iarna, ştergătoarele de parbriz sunt victimele gheţii. Când acţionaţi maneta de pornire a ştergătoarelor, motorul electric al mecanismului este activat şi stă sub tensiune, până când ştergătoarele realizează mişcarea lor obişnuită. Dacă această mişcare nu are loc din cauza blocării ştergătoarelor pe parbrizul înghețat, motorul va sta alimentat în permanenţă, lucru ce duce la posibila distrugere a acestuia.
Acestea sunt doar câteva din probleme auto ce apar frecvent iarna.

Dumneavoastră ați pregătit deja mașina pentru sezonul rece? Specialiștii AT Augsburg sunt pregătiți să vă ajute să începeți iarna cu bine. Pentru o gamă largă de produse și servicii auto vizitați site-ul nostru https://www.ataugsburg.ro. Vă așteptăm!